Kezdd el rendbe tenni életed!

Rendrakásra fel!

Rendrakásra fel!

Referencia B. Fanni

2020. március 10. - Vica a rend specialistája

Bányai Fanni a jófej némettanár: Nekem abban a megtiszteltetésben van részem, hogy a Rend Specialistájával együtt élhetek. Neki pedig abban, hogy újabb és újabb megoldandó feladatok elé állítom. :P

Mikor még nem itt laktam, akkor is segítségemre volt a rendrakásban. Sokévnyi felhalmozódott kacatot/ruhát válogattunk át szisztematikusan. Ez az első és legfontosabb része a dolognak, de egy olyan ember nélkül, aki ezt levezényelné, totál káoszba fulladt volna az egész, és még mindig ott üldögélnék a kupi tetején egyedül. :-) Ezek után jött a kiválogatott dolgok helyrepakolása. Itt nagyon fontos volt, hogy személyre szabott legyen a rendszer, amit segített nekem kialakítani, hogy később is könnyű legyen tartani.

Mikor ideköltöztem hozzá, természetesen akkor is az ő útmutatásával sikerült a káoszból rendet varázsolni, amit mai napig nagyjából tudok tartani. Néha alakítani kell a dolgokon, mert a mindennapokban kiderül, hogy valami egy másik helyre jobban passzol, praktikusabb. De ez a szép az egészben: nem egy szigorú, nehezen betartható kényszerről van szó, hanem egy rugalmas, egyénre szabható rendszerről, ami senkinek sem megterhelő.

Ha rendet akarsz az életedben, kezdd Vicával én azt mondom! :-)

Törölközők - előtte Törölközők - utána

Törölközők előtte és utána. A fenti képen is látható, hogy a jobboldali részen összekavarodtak a törölközők az ágyneművel. Erőteljes válogatás után, szétválogatva kerültek vissza a szekrénybe törölközők nagyság szerint, majd külön a lepedők és az ágynemű huzatok. Így már könnyebb mosás után visszarakni a helyére mindent. Egy fontos szabályt kiemelnék. Ha mosás miatt valaminek a helye felszabadul TILOS mást tenni oda! Ugyanis ha ez történik, akkor később már nem tudjuk visszatenni, így máshova kerül, és a végén már nem fogjuk tudni, hogy minek hol a helye, és újra minden mindenhol lesz.

A baloldali polcrész nehezen elérhető, és ezért olyan ruhaneműk voltak itt, amelyeket ritkán kerültek használatba. És mivel néha viselték, így nem is fektettek hangsúlyt azok elrendezésére. Na, de jöttem én!  :-) Itt is kiselejtezésre kerültek, amelyekre már nem volt szükség, és már csak a megmaradtakat tettük rendbe, csoportosítva.

Zoknik - előtte

Zoknik, trikók - utána

Téli zoknik - utána

 

A zoknik mindenféle rendszer nélkül voltak a fiókokban, és így bizony nagyon nehéz "kordában" tartani  ezeket a holmikat. Természetesen itt is első lépésként szanáltunk, majd jött a szisztematikus visszapakolás. Egy kartondobozból kivágott csíkkal megfeleztük a fiókok hosszát, és ekkor már nem okozott gondot a szép elrendezés. Külön kerültek a vékony zoknik a trikókkal, szépen egyformára hajtogatva. Teljes fiókot kaptak a téli lábmelegítők, mivel sokkal több helyet igényeltek a méretüknél fogva. Elég elterjedt szokás Magyarországon, hogy a zoknikat gombócba gurgatják, és bedobálva tartják (én is így tettem régen). Ez nem tesz jót sem az anyagnak, sem a gumirészének. Anyagkímélő megoldást nyújt és könnyebb rendezhetőséget tesz lehetővé az, ha három részbe hajtjuk össze a zoknikat. Teljesen más érzés így kivenni a szekrényből, és magunkra húzni ezeket. Nyugodtan próbáld ki, érezni fogod a különbséget! :)

Ha Te is szeretnéd, hogy átlátható és tartós rend legyen nálad (amit a későbbiekben kevés időráfordítással fent is tudsz tartani egyedül), de nem tudod, hogyan is fogj hozzá, akkor bátran keress meg!  :-)

Munka közben

Rendrakásra fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendrakasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr815514110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása