Kezdd el rendbe tenni életed!

Rendrakásra fel!

Rendrakásra fel!

Hogyan kerüld el a családi botrányt karácsonykor?

2020. március 10. - Vica a rend specialistája

Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy hogyan kerüljük el a családi botrányt a szeretet ünnepén.

Az emberek szeretnék boldogságban és békességben tölteni a karácsonyt. Rengeteget tesznek azért, hogy minden klappoljon, és gördülékenyen menjen, amikor a család - az egész éves hajtás után - végre együtt ül le a családi asztal köré. Ezzel sok helyen az a nehézség, hogy jórészt a nőkre hárul a feladatok elvégzése, és ez nagyon nagy terhet jelent számukra. Mivel a munka mellett kevés idejük marad a felkészülésre, ezért már akkor félelem tölti el őket, amikor csak rágondolnak a rengeteg tennivalóra.

Te mire vágysz a karácsonykor? Arra, hogy minden rendben legyen a szeretet ünnepén vagy arra, hogy már az előkészületek is simán menjenek?

A mai rohanó világban rengeteg mindennek kell megfelelnie egy háziasszonynak, de ezek ellenére szeretnék, ha minden tökéletesen rendben lenne, és a karácsonyi ünnepekben a szereteté lenne a főszerep. Több otthonban, már a hétköznapokban is problémát okoz a rend fenntartása, és ez bizony káoszhoz vezet egy idő után. Már ekkor feszültséget generál az a rendetlenség ami körülveszi őket, és ez az ünnepek előtt még hatványozódik. Sokan már hetekkel korábban rettegnek  attól, hogy hogyan fognak rendet varázsolni a családjuknak az ünnepekre. Hiszen nemcsak a karácsonyi menü elkészítése vár rájuk, hanem az alapanyagok beszerzése, az ajándékvásárlás, a látogatások megszervezése és persze az elmaradhatatlan ünnepek előtti nagytakarítás. Ahhoz, hogy ragyogó tisztaságot varázsoljanak, előtte rendet kell rakniuk, mert ha ezt nem teszik meg, akkor bizony csak "maszatolnak", vagyis csak úgy tűnik, hogy minden rendben van, de közben tudják, hogy nem így van!

Ezt történt az egyik ismerősömnél is tavaly: nem tudta időben megoldani a karácsony előtti rendrakást, így a takarítás is csak hellyel-közzel sikeredett, olyan "ahol a papok táncolnak" félére. Ennek következtében a tisztaság is hagyott kívánni valót maga után. Az ünnepi asztalhoz csak a feleslegesen felhalmozott tárgyak kerülgetésével tudtak leülni, és nemcsak ők, hanem a vendégek is. Háááát, szóval, na.... Én is vendégeskedtem ebben az otthonban, és meglehetősen kényelmetlenül éreztem magam.

A káosz

Szekrény előtte

Szekrény utána

Mondhatod, hogy nem az a lényeg, hogy minden ragyogó legyen, hanem a családban lévő szeretet. Ebben igazad is van. De gondolj csak bele! Ha az ünnepek alatt otthon van mindenki, akkor kb. 1,5 hétig mást sem lát az egész família, mint a rumlit, és a porcicákat (vagy inkább oroszlánokat :-| ). Ez vajon milyen érzéssel tölti el őket? Nem tudnak minőségi időt együtt tölteni felhőtlenül, mert a figyelmük ott marad a körülöttük lévő rendetlenségen. Ez még családi botrányt is okozhat, felesleges feszültséget generálhat, ami általában a családtagokon szokott lecsapódni. Nem beszélve arról, hogy ez a kapcsolatok megromlásához is vezethet, hiszen nem hívnak meg vendégeket. Miért? Mert, nyugodtan le sem tudják ültetni őket, vagy ha mégis fogadnak látogatókat, akkor viszont kényelmetlenül érzik magukat ők is, és a vendégek is.

De nem is az a lényeg, hogy tavaly rumlis volt-e a karácsony vagy sem, hanem az, hogy TE milyen minőségben akarod az idei ünnepeket? Változtatsz-e és még időben kérsz segítséget, vagy hagyod, hogy a káosz uralkodjon nálatok? A döntés a kezedben van. :)

Miért lesz ez neked jó, ha úgy döntesz, hogy segítséget kérsz? Akkor most jól figyelj!

  • Nem egyedül kell megbirkóznod a lehetetlennek tűnő feladattal
  • Végre a szeretetre és minőségi együtt töltött időre figyelhetsz, és nem a rendetlenségr
  • Bátran hívhatsz vendégeket, nem kell majd szégyenkezned (javulnak a baráti kapcsolataid) a kupi miatt
  • Nem az ünnepek alatt kell "behoznod" azt, ami előtte elmaradt
  • Nyugodtan tudsz pihenni, anélkül, hogy azon kattognál folyamatosan, hogy már megint hogy néz ki a lakás

Itt rendeld meg a két ünnep közötti kényelmedet. :)

Ha Te is szeretnéd, hogy rend legyen karácsonykor, és utána is az otthonodban (amit a későbbiekben kevés időráfordítással fent tudsz tartani a segítségem nélkül is), de nem tudod, hogyan is fogj hozzá, akkor bátran keress meg, segítek!  :-)

Rendrakásra fel! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendrakasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr3515514184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása