Kezdd el rendbe tenni életed!

Rendrakásra fel!

Rendrakásra fel!

Szelektív hulladékgyűjtés Vica módra

Avagy én így védem a környezetet

2019. június 24. - Vica a rend specialistája
hulladek.jpg
Ha minden nap minimum 5 percet szánunk egy-egy terület vagy kategória rendberakására, akkor már tettünk valamit azért, hogy jobban érezzük magunkat az otthonunkban, mint annak előtte.
Próbáld ki bátran! :)
Nálunk most az elektromos hulladék volt a porondon. Régi szalagos kazetták kerültek elő, amiket két éve még nem dobtam ki, de rá kellett jönnöm, hogy hiába őrizgettük, nincs rájuk szükségünk, mivel mindent megtalálhatunk a neten.
A tönkrement hangszórók, vasaló, akkutöltő mostanában gyűltek össze, ugyanis ezek nem a háztartási szemétbe, hanem szelektív kukába kerülnek.
Majdnem minden nagyobb áruházláncnak van külön ilyen gyűjtője, mi oda szoktuk elvinni ezeket. Javaslom nézd meg Te is, hol található ilyen a környezetedben, és oda dobd ki az ilyen típusú hulladékokat.
elektromos_hulladek.jpg

1 heti műanyag, fém hulladék.  Mi odafigyelünk arra, hogy lehetőleg minél kevesebb környezetkárosító anyagot hozzunk haza, de még ezek ellenére is ennyi gyűlik össze. 
1_heti_termes.jpg
Természetesen ezek is a megfelelő gyűjtőbe kerülnek, amiket a lakókörnyezetünkben elég sok helyen megtalálhatunk, a kertes házaknál pedig sárga zsákot biztosítanak ahhoz, hogy kényelmesen meg tudjuk oldani a környezetvédelemnek ezt a lépését.
ruha_selejtezes.jpg
Azokat a ruhákat, amiket már nem használunk, évszakváltáskor kiválogatjuk, és amiket már az előző szezonban sem vettünk fel, azok bizony vagy elajándékozásra kerülnek, vagy szintén a megfelelő konténerbe. Mert a ruhák nagy környezetszennyező források a mai fogyasztói társadalomban. Hogy hova lehet ajándékozni ezeket? Szeretetszolgálatnak, anyaotthonoknak, idősek otthonába, hajléktalanok szállására vagy interneten fel lehet tenni ingyen elvihetőre. Mindig van rá jelentkező! És akkor még nem is beszéltünk arról a jó érzésről, amit akkor érzünk, amikor segíthetünk a rászorulóknak. 
Szívügyem a környezetvédelem, és úgy gondolom, hogyha mindenki legalább ennyit megtenne a közvetlen környezetéért, akkor már annak is lenne pozitív eredménye. 
Folyamatosan fogok ezzel kapcsolatban írni, hátha eljut olyanokhoz is, akik még nem indultak el a környezettudatosság útján, és még nem ismerték fel ennek a fontosságát. 
Gyere és kövesd a #napikupi-t és a #rendspecialista-t a Facebook Tartós rend – Rendrakásra fel oldalamon, valamint aszinesrendkiralynoje Instagram oldalamon, mert ezentúl ezeken a platformokon gyakori rendrakási, környezetvédelmi ötleteket, tippeket is láthatsz majd tőlem. 
Ha Te is szeretnéd tudni a színtípusodat, és ez alapján összeállítani a ruhatáradat (amivel a későbbiekben több tízezer forintot is megtakarítasz, ráadásul még a környezetet is véded), de nem tudod, milyen színek előnyösek neked, akkor keress meg, segítek!  

A bejegyzés trackback címe:

https://rendrakasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr4014908832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása