Kezdd el rendbe tenni életed!

Rendrakásra fel!

Rendrakásra fel!

Hogyan tudsz TE is hozzájárulni a környezetvédelemhez?

2019. július havi műanyagmentes világmozgalom

2019. július 10. - Vica a rend specialistája

teak_fuszerek_szekrenyben.jpgMostanában már divat lett a környezetvédelem, úgy tapasztalom, hogy már a csapból is ez folyik. Amivel nincs is semmi baj, nagyon fontos, hogy az utódainknak egy élhető világot hagyjunk magunk után! Csak azt nem tudom, hogy mennyire őszinték ezek a megosztások, írások és posztok. Persze vannak kivételek, de többségében innen-onnan összeollózott írásokat olvasok. Nagyon kevés az olyan poszt, ahol valaki azt mutatná be, hogy ő mit tesz nap, mint nap azért, hogy megóvja a közvetlen környezetét.

Engem már évek óta foglalkoztat ez, és teszek is érte, éppen ezért gondoltam arra, hogy megosztok veled pár olyan apró trükköt és praktikát, ami nálunk bevált, és napi szinten alkalmazzuk. Lehet, hogy semmiségnek tűnnek ezek a dolgok, de hiszek abban, ha mindenki csak annyit tenne, mint én és a családom, akkor már sokkal előrébb lennénk a környezetvédelem területén.

Korábban már írtam arról, hogy mi hogyan oldjuk meg a szelektív hulladékgyűjtést. Most egy kicsit más oldalról közelítem meg a dolgot.

Évek óta használok összehajtható bevásárló szatyit, ami a kézi táskámban van állandóan. Az egyik svéd lakberendezési áruházban vettem, és azért szeretem, mert nagyon könnyű, nagy az űrtartalma, strapabíró, és használat után kicsire össze lehet hajtani. Amikor elkoszolódik, pillanatok alatt ki lehet mosni akár kézzel is, és egy rövid ideig tartó száradás után, újra használatba lehet venni. :)

ikeas_szatyor_osszehajtva.jpg ikeas_szatyor_kibontva.jpg

Végre elkészültek a kiflis, és zöldséges zacskóim! Hú, már nagyon vártam, hogy használhassam őket! Igaz, vehettem volna készen is tatyókat, de ezek újabb műanyag szemetet eredményeznek. Valahol láttam, hogy valaki a régi nylon függönyét használta újra. Hogy ez mekkora ötlet! Eszembe jutott, hogy nekem is van otthon egy használatlan függönyöm, és ha nem hasznosítom újra, akkor a ruhás szelektív gyűjtőbe került volna. Mivel én nem tudok varrni, egy kedves ismerősöm segített ebben. :)

Amikor hozzám kerültek a tasakok, azonnal beraktam az állandóan használt bevásárló táskába, és legutóbb már azzal mentem a boltba. Érdekes érzéssel töltött el, hogy végre nem szakítom le az egyszerhasználatos zacsit (az utóbbi időben, szabályszerűen lelkiismeretfurdalásom volt emiatt), hanem a sajátomba raktam a zsemlét! Sőt miután a szalagra helyeztem, a pénztárnál előttem állók örömmel nyugtázták a függönyös megoldást. Büszke voltam és vagyok, hogy én már nem szennyezem ezzel a Földünket! :) 

kiflis_zacsi.jpg

Amit csak tudok, csomagolásmentesen vásárolok. Ez azt jelenti, hogy megnézem, mi fogyott ki itthon, magamhoz veszem a kis üvegcséimet, dobozaimat, és a fűszereket, teafüveket, a köretnek valókat megveszem a Szegedi Fűszeresnél. Ott ugyanis, ha viszem a saját tároló edényeimet, belemérik amit szeretnék, és ezzel is kevesebb műanyagot használunk fel, ezek a termékek tiszták, nem tartalmaznak adalékanyagot, ami az egészségünk szempontjából nagyon fontos! Ráadásul még a kiszolgálás is magas szintű!  ;-)

borsmenta.jpg A fűszereimet, és amit csak lehet, üvegekben tárolok, vagy újrahasznosított műanyag dobozokban (megtartom, amiben veszek valamit, és azokat kimosás után, újrahasznosítom. :-)

Gyere és kövesd a #napikupi-t és a #rendspecialista-t a Facebook Tartós rend - Rendrakásra fel oldalamon, valamint aszinesrendkiralynoje Instagram oldalamon, mert ezeken a platformokon gyakori rendrakási, környezetvédelmi ötleteket, tippeket is láthatsz tőlem. :)
 
Ha a rendrakás mellett, Te is szeretnéd tudni a színtípusodat, és ez alapján összeállítani a ruhatáradat (amivel a későbbiekben több tízezer forintot is megtakarítasz, ráadásul még a környezetet is véded), de nem tudod, milyen színek előnyösek neked, akkor keress meg, segítek!  �

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendrakasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr7814937012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása