Kezdd el rendbe tenni életed!

Rendrakásra fel!

Rendrakásra fel!

Semmiből rumli

Hogyan alakul ki a rendetlenség?

2020. március 10. - Vica a rend specialistája

Sokan vágynak arra, hogy a mindennapjaik nyugodtan és békében teljenek el, és ez az igényük az ünnepek alatt erősödik. Sokaknak hiába ez a vágyuk, nem tudják megvalósítani, mert azt sem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Ettől frusztráltak lesznek, állandó feszültségben élnek, és ez, amikor együtt van a család akár botrányhoz is vezethet.

Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy mi lehet az oka annak, hogy egyszer csak a "semmiből" ott terem körülöttünk a rumli. :)

Te mire vágysz jobban? Arra, hogy tartós legyen a rend az ünnepek után is az új évben, vagy arra, hogy mindezt rövid idő alatt érd el?

Pontokba szedtem a tippjeimet, amivel akár mind a kettőt is elérheted:

- Nincs meg minden tárgynak a helye, és ezért igazán nem is tudjuk hova rakjuk őket.

- Azt hisszük nincs időnk, hogy rendet tartsunk, és mindent lerakunk oda ahol éppen kiesik a kezünkből, nem tesszük a helyére a dolgokat, és később sem vesszük rá erre magunkat. Pedig ez sokkal kevesebb időt igényelne tőlünk, mint amit a keresgélésre fordítunk.

- Ha nem értékes számunkra valami, akkor az nem is fontos nekünk, ezért nem is bánunk vele jól, nem foglalkozunk vele, és csak kallódik egyik helyről a másikra, ide-oda rakosgatjuk.

- Folyamatosan halmozzuk a felesleges tárgyakat, gyakorlatilag szemetet gyűjtünk ezzel. Igen, jól olvastad! Szemetet gyűjtünk magunk köré!

- Idetartozik az is, amikor esetleg olyan ajándékot kapunk, ami nem tetszik, és csak azért tartogatjuk, mert nem akarjuk megbántani vele az ajándékozót. Ez karácsony után nagyon gyakran előfordul.

- A szemetet nem dobjuk ki azonnal a kukába, és az szép lassan összekeveredik azokkal a hasznos dolgainkkal, amiket széjjel hagytunk a lakásban, és ez bizony káoszhoz vezet.

Ezek azok az okok, amelyek a rumli kialakulásához vezetnek.

Akkor nézzük a fentiek tükrében, hogyan tudod megakadályozni a káosz kialakulását karácsonykor és a hétköznapokban:

- A csomagolóanyagokból válogassuk szét mi a szemét, és mi az, ami még hasznosítható, ha ezzel megvagyunk a szemetet dobjuk ki (lehetőleg a szelektív kukába), a még használhatót pedig tegyük el a többihez szépen elrendezve. Ugye nálad is külön helye van ezeknek?! :D

- Ha ezt nem is azonnal tesszük meg, akkor legalább másnap szánjunk rá időt, hiszen elég rossz úgy otthon lenni, hogy körbe vesz bennünket a szemét.

- A kapott ajándékokat sok helyen szokás még visszatenni a fa alá. Ez rendben is van, hiszen tovább tart az örömünk, ha szem előtt vannak a szívünknek kedves dolgok. De már akkor kezdjünk el azon gondolkodni, hogy hova is fogjuk eltenni azokat, amikor már nem lesz karácsonyfánk. :)

- A címkéket, vágjuk le, bontsuk le a ruhákról, mert addig nem lesz teljesen a miénk, amíg ezt nem tesszük meg. A címkékkel olyan, mintha a bolt és a köztünk "lebegne" még a ruhadarab.

- Ha olyat kapunk, ami teljesen új nekünk, akkor alakítsunk ki neki egy állandó helyet, az azonos kategóriájú tárgyak között

- Ha már van olyan dolgunk, amit kaptunk, de nem fér a többihez, akkor javasolt a régiek közül valamit kiselejtezni, hogy elférjen az új is. Még ideiglenesen se tegyük máshová, csak a többi hasonló cucchoz, mert különben a későbbiekben nem fogjuk megtalálni és idegesítő keresgélésre fogjuk a drága időnket fordítani.

 

Most már csak az a kérdés, hogy Te mit szeretnél? Nyugodt, átlátható és tartós rendet az otthonodban, vagy továbbra is idegtépő káoszt a mindennapokban? Ha az elsőt szeretnéd, akkor keress meg az elérhetőségeim egyikén, és kérd személyre szóló egyedi ajánlatomat.

Ha így teszel, annak az lesz az előnye, hogy végre nyugodtan tudjátok megélni az ünnepek után is a mindennapokat, átlátható és tartós rendet tudtok fenntartani később is, kevés időráfordítással.

Rendeld meg tőlem most a rendrakási csomag egyikét! >>>

Rendrakásra fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendrakasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr3715514190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása