Kezdd el rendbe tenni életed!

Rendrakásra fel!

Rendrakásra fel!

Mi a színtanácsadás?

2017. december 30. - Vica a rend specialistája

Régebben, amikor még egy kozmetikai MLM-es hálózatban dolgoztam, nagyon sok hölgyet kisminkeltem otthoni bemutatókon, illetve nyilvános rendezvényeken. Élveztem, hogy a kezeim által szépülnek meg az érdeklődők.

A cég által szervezett képzéseken tanultam meg az alapokat, viszont nem mindig találtam meg a megfelelő színeket a sminkeléshez. Nem volt meg az a harmónia, amit én szükségesnek éreztem ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjam nyújtani a hozzám fordulóknak. Ezért mélyebben ástam bele magam a témába, és így jutottam el egy olyan színtanácsadói iskolába, ahol nem csak a 4 alap típust tanultam meg, hanem tizenkettőt! Így már sokkal könnyebben ment az alanyok típus meghatározása, és a sminkek kiválasztása részükre.

Ebben az iskolában részletesen megtanultuk az alapszíneket (ami elvileg általános iskolai anyag, de addigra már megkopott a tudásom:), és azok árnyalatait. A színkör belém ivódott, és ennek nagy hasznát veszem, amikor a ruhákat is színek szerint rendezem a szekrényemben vagy pl. a mosás után a teregetéskor is. :)

wp_20171219_21_30_11_pro.jpg

Amikor már megvolt a biztos színismeret, akkor kezdődött a gyakorlatba való beültetése az elméleti anyagnak. Ismerősöket kértünk meg, hogy jöjjenek modellnek, és rajtuk gyakoroltunk. :-) Ez abból állt, hogy lekendőztük őket, ami abból állt, hogy fehér lepedőt terítettünk az alanyra, ami eltakarta a rajta levő ruhát, amennyiben festett haja volt, úgy azt is lefedtük. Ekkor jöhettek a kendők. 72 színből álló készletből dolgoztunk, és általuk határoztuk meg a modell színtípusát, figyelembe véve a szem-, bőr-és hajszínét. Az egyes kendők felhelyezésekor figyeltük az összhatást, melyiknél lesz frissebb, üdébb az arc, és melyiknél lesz karikásabb a szem, sápadtabb a bőr.

oklevel_1.jpg

Gondolom, már kellően kíváncsi vagy erre a bizonyos 12 típusra. Ezek a következők:

Hideg típusok:

Nyár: nyár-tavasz, nyár-tél, nyár-ősz

nyarak.jpg

Tél: tél-nyár, tél-tavasz, tél-ősz

telek.jpg

Meleg típusok:

Tavasz: tavasz-nyár, tavasz-ősz, tavasz-tél

tavaszok.jpg

Ősz: ősz-nyár, ősz-tavasz, ősz-tél

oszok.jpg

Hogy a férfiak sem maradjanak ki a jóból, nekik is készítettem tablókat, de az övékét már nem bontottam fel altípusokra időhiány miatt (ez szorgalmi feladat volt részemről).

ferfi_hideg.jpg

ferfi-meleg.jpg

És mi a jelentősége ennek a tudásnak a rendrakás szempontjából? Az, hogy ezek ismeretében sokkal tudatosabban tudsz vásárolni, nem esel abba a hibába, hogy hirtelen felindulásból olyan ruhadarabokat veszel, amit később soha nem fogsz viselni. Mert rájössz, hogy hiába tetszik nagyon, és ráadásul még divatos is az a felső (vagy szoknya, nadrág stb.), csak éppen nincs semmi, amihez fel tudnád venni. És utána csak ott áll a szekrényben egy jó darabig, mert ugye sajnálod kidobni, hiszen pénzt adtál érte. Az is előfordulhat, hogy mégis használod, de az összhatás nem az lesz így, mint amit elképzeltél. Melyik eset az ismerős számodra?

Ezért jó, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen színek állnak neked jól, mert így nem halmozol fel feleslegesen vásárolt holmikat. Sokkal kevesebbet költesz ruhákra, hiszen csak olyanokért adsz ki pénzt, amelyeket tudod kombinálni egymással, és ezáltal harmóniát tükrözöl az öltözködésedben is. Ez természetesen a kiegészítőkre is vonatkozik. :-)

Bizonyára hallottál már a kapszulagardróbról. Lényegesen könnyebb megvalósítani akkor, ha tudod a színtípusodat. Erről és a színtanácsadásról fogsz még tőlem hallani. :-)

Gyere, keressük meg együtt a Te színtípusodat is! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendrakasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr2713535285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása